Hlavní obsah

Gigantická vlna málem vcucla fotografa do moře

– Aberystwyth
Novinky, vps

O víkendu zasáhly Velkou Británii bouře a jejich sílu nechtěně poznal na vlastní kůži i fotograf Keith Morris. Ve velšském pobřežním městě Aberystwyth fotil na promenádě lidi pozorující rozbouřené moře, a protože stál zády k vodě, nevšiml si obrovské vlny, která ho srazila k zemi a zničila jeho drahý fotoaparát. Moc toho však nelituje, jak totiž sám uvedl, stát o kousek blíž k zábradlí, vlna by ho vcucla do moře.

BEZ KOMENTÁŘE: Takto vlnu zachytila bezpečnostní kamera

 
Článek

Vlnu zachytila jedna z bezpečnostních kamer na promenádě, Morris ale stál mimo její záběr. I tak je vidět její síla.

„Fotil jsem bouři asi od půl páté odpoledne, když bylo velmi větrno. Ven jsem šel kolem půl osmé, věděl jsem totiž, že příliv je vysoký,“ popsal Morris sobotní situaci pro zpravodajský server Wales Online.

Ve chvíli, kdy vlna udeřila, stál zády k vodě. Fotil totiž hosty protějšího hotelu, jak upírají svůj zrak na probíhající bouři. Prudký úder vody ho odhodil o pár metrů dál a vyřadil z provozu jeho fotoaparát. Brit si ale myslí, že měl vlastně štěstí.

„Kdybych stál blíž u zábradlí, tak by mě to nejspíš vcuclo do moře. V těch podmínkách by mě nikdo nebyl schopen zachránit,“ řekl zkušený fotograf, který bouře fotí už dlouhá léta.

„Byl jsem už mnohokrát mokrý až na kůži, ale nikdy předtím jsem nezažil nic podobného. Ta vlna byla čtyřikrát nebo pětkrát větší než všechny ostatní, které se ten večer rozbily o promenádu. Jsem vděčný, že jsem naživu a můžu o tom vyprávět,“ dodal Morris.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám