Hlavní obsah

Čínští úředníci si uřízli ostudu neuvěřitelně zfušovanou fotomontáží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ning-kuo

Ostudu si uřízli úředníci v čínské provincii An-chuej, kteří zveřejnili fotografii upravenou v grafickém programu tak špatně, že by se neztratila ani ve filmu o nadpřirozených silách, napsal britský list The Guardian. Cílem fotomontáže bylo ukázat náměstka starosty, jak se starostlivě sklání nad starou dámou. Moc se to však nevydařilo.

Foto: Radnice města Ning-kuo

Nepovedená fotomontáž s čínskými úředníky

Článek

Namísto původního záměru se náměstek s uříznutýma nohama vznáší s dalšími úředníky nad miniaturní postavičkou staré paní sedící na židli.

Fotografii zveřejnila vláda města Ning-kuo a ihned se stala hitem čínského internetu, kde si vysloužila rovný díl kritiky i posměchu. Úřady ji vzápětí nechaly smazat, omluvily se a nařídily zaměstnanci, který fotomontáž vytvořil, aby napsal sebekritiku.

Uživatelé čínských mikroblogů neopomněli poznamenat, že zatímco úředníci se za zjevně falešnou fotku sotva omluvili, hrozí vláda vězením pro běžné uživatele internetu za šíření "pomluv on-line".

Úředníci města Ning-kuo nicméně tvrdí, že starou paní skutečně navštívili. A dvě fotografie bylo nutné spojit dohromady proto, že podmínky na místě nedovolovaly zachytit starou dámu a její návštěvu pohromadě.

Podle některých uživatelů internetu je ale vlastně zveřejněná fotografie správná.

"Doopravdy zobrazuje společenskou ekologii: obraz úředníků je úžasný a lidé jsou malí a pokorní!" napsal jeden z nich. Další míní, že úředníci si ve skutečnosti v té chvíli prohlíželi nějakou nemovitost, jinak by neměli ve tváři tak nadšený výraz. A objevily se i fotomontáže, na nichž se dívají na skrovně oblečenou mladou ženu.

Reklama

Výběr článků

Načítám