Hlavní obsah

Sultán vdával dceru, ženich byl při obřadu polonahý

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Yogyakarta

Říká se „jiný kraj, jiný mrav“. A tak se není čemu divit, že se svatba dcery indonéského sultána na hony lišila od toho, na co jsou zvyklí Evropané. Ženich byl totiž při slavnostním ceremoniálu polonahý, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ženich byl při slavnostním obřadu od pasu nahoru nahýVideo: Reuters

 
Článek

Nejmladší, čtvrtá dcera sultána Hamengkubuwona X. si v úterý vzala za muže Kanjenga Pangerana Harya Notonegora, který pracuje v New Yorku pro Organizaci spojených národů. Snoubenci, kteří spolu chodili deset let, měli na sobě tradiční  kostýmy, určené výhradně pro členy královské rodiny. Ženich byl přitom zhruba od pasu nahoru nahý.

Svatba devětadvacetileté Gusti Kanjeng Ratu Hayu a jejího o deset let staršího muže probíhala podle ceremoniálu, starého několik staletí. Podle něj při svatebním obřadu novomanžel nese svou vyvolenou na rameni na důkaz toho, že ji bude respektovat a chránit.

Na svatbu bylo pozváno 1500 hostů, mezi nimi i indonéský prezident se svou manželkou. Tisíce lidí pak na novomanžele čekaly v ulicích Yogyakarty, kterými pár projel v kočáře taženém dvanáctihlavým spřežením.

Reklama

Výběr článků

Načítám