Hlavní obsah

Obama hbitě zachytil omdlévající ženu. Prý se to stává, když mluví moc dlouho

Novinky, jky

Americký prezident Barack Obama ukázal během pondělní tiskové konference v Bílém domě svou pohotovost a smysl pro humor. Při jeho proslovu o komplikacích při zavádění reformy zdravotnictví totiž začala omdlévat těhotná žena stojící za ním. Obama ji zachytil a ještě stihl zavtipkovat.

Obama při svém projevu pomohl ženě, která za ním málem zkolabovalaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Po zhruba 25 minutách projevu začala Karmel Allisonová, stojící přímo za Barackem Obamou, omdlévat. Americký prezident ji společně s kolem stojícími lidmi hbitě zachytil a uklidňoval slovy: „Mám vás. Už je to v pořádku.”

Posléze zavtipkoval, že to se stává, když mluví moc dlouho. Za svou pohotovou reakci se dočkal posléze i krátkého potlesku.

Ženu poté odvedli ke zdravotníkovi, který na akci dohlížel. Na akci byla pozvána proto, že je od svých devíti let diabetičkou a vždy měla potíže se sehnáním zdravotního pojištění, které by si mohla dovolit.

Allisonová posléze Obamovi děkovala prostřednictvím sítě Twitter, stejně tak jako její manžel David. „Děkuji Baracku Obamovi za to, že chytil mou manželku, když omdlévala na pódiu. Americká asociace diabetiků vám děkuje,” napsal David Allison na Twitter.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám