Hlavní obsah

Nejrychlejší řidička na světě jela rychlostí přes 700 km/h

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlost není jen výsadou mužů, jak dokázala minulý týden americká televizní moderátorka Jessi Combsová, která dosáhla ve speciálně upraveném vozidle s tryskovým motorem rychlosti 709 km/h. Překonala tak téměř 50 let starý ženský rychlostní rekord v jízdě ve čtyřkolovém vozidle. A tím ambice jejího týmu nekončí, jak napsal server Fox News.

BEZ KOMENTÁŘE: Jessi Combsová jela rychlostí až 709 km/h

 
Článek

Combsová během své kariéry moderovala několik pořadů s automobilovou tematikou, není proto překvapením, že ji přitahuje rychlost.

Rekordu dosáhla v poušti Alvord v Oregonu ve voze s názvem North American Eagle, který vzniknul ze stíhacího letounu F-104 Starfighter. V součtu dvou jízd dosáhla průměrné rychlosti 630 km/h, maximální pak činila 709 km/h. Překonala tak rekord 495 km/h z roku 1965 stanovený Američankou Lee Breedlovovou ve čtyřkolovém vozidle Sonic 1.

Výkon Combsové je úctyhodný, ale v podstatě se jen jednalo o zkoušku, kterou si chtěl majitel tryskového vozidla Ed Shadle ověřit výkon své „pozemní stíhačky“. Příští rok do ní totiž chce usednout sám a pokusit se o překonání absolutního pozemního rychlostního rekordu. Ten drží od roku 1997 Brit Andy Green výkonem 1227,99 km/h.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám