Hlavní obsah

Fotil lávu, shořel mu stativ i boty

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kailua

Někdy nemusíte dělat adrenalinové sporty, abyste cítili ten neodolatelný šimravý pocit. Pokud máte v těle dobrodružného ducha, stačí třeba i jen fotit. Klíčový je však výběr destinace. Fotograf Kawiga Singson, žijící na Havaji, s oblibou fotí v místech, která má běžný člověk za nepřístupná či extrémně nebezpečná.

Foto: Profimedia.cz

Kawika Singson při fotografování lávy

Článek

Singson je povahou dobrodruh. Žije v městečku Kailua na havajském Big Islandu a živí se jako fotograf. Za léta života na ostrově vyfotil snad každé zákoutí ostrova a začal tak hledat výzvy, které se postupně stávaly většími a složitějšími. Velmi často tak nyní fotí na místech, kam by se běžný člověk jen tak nedostal.

Foto: Profimedia.cz

Po chvíli focení se začaly plameny nebezpečně rozšiřovat...

Sám Singson přiznává, že mnohokrát poněkud neúměrně riskoval, jen aby pořídil perfektní snímek, který by pak mohl sdílet se zbytkem světa.

Fotografie, během kterých se Singsonovi vznítil stativ a boty, byly pořízeny 4. července tohoto roku, tedy na Den nezávislosti. Doposud se snímky objevily převážně jen na specializovaných fotografických webech. Přesnou lokalitu však fotograf odmítá prozradit.

Foto: Profimedia.cz

Tyto výjimečné snímky fotograf na havajském ostrově Big Island pořizuje.

„Je to na Havaji, to vám bude muset stačit. Nerad se dělím o lokality, kde fotím. Je to tajemství. A navíc nechci, aby tam lidé chodili a něco se jim stalo,” uvedl Singson s tím, že fotografie jsou skutečně autentické. Místo bylo prý tak žhavé, že se tam dalo vydržet stát vždy jen několik málo vteřin.

Foto: Profimedia.cz

Kawika tak musel rychle sbalit vybavení a výjimečné místo opustit.

Singson uvedl, že při červencovém focení to bylo úplně poprvé, kdy se mu nějaké oblečení či fotografické vybavení při focení lávy vznítilo. Z bot se mu prý kouřilo už dříve, ale nikdy se zcela nevznítily.

Foto: Profimedia.cz

Takto dopadly fotografovy boty.

Riziko při focení obdobných snímků je obrovské. Fotografovi totiž hrozí propadnutí se skrz vrstvu skály, pod kterou se nachází rozžhavené magma. Je to obdobné, jako když se s člověkem prolomí ledová krusta na zamrzlém jezeře. A jak Singson sám připustil, tentokrát byla pod ním kamenná vrstva opravdu tenká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám