Hlavní obsah

Cvičí na hrazdě, hraje tenis a tančí. A abychom nezapomněli, je jí 90

Novinky, vps

Většina lidí myslí ve stáří především na klid a pohodu, ne však Američanka Phyllis Suesová. Tančí pravidelně tango, hraje tenis, chodí na túry, cvičí na visuté hrazdě a neustále hledá nové výzvy. Je jí přitom neuvěřitelných 90 let.

BEZ KOMENTÁŘE: Phyllis Suesová v 90 letech tančí, cvičí na hrazdě nebo hraje tenis

 
Článek

Energickou Američanku stárnutí nikdy nezastavilo. V 50 letech si založila vlastní módní značku a v sedmdesáti se naučila dva nové jazyky. O deset let později začala hrát na piano, a dokonce složila i vlastní hudbu, jak se pochlubila na svých internetových stránkách.

Miluje i fyzickou aktivitu. Hraje tenis, skáče přes švihadlo a v 83 letech se vrhla i na cvičení na visuté hrazdě. Má ráda také jógu. Každé ráno se jí věnuje 45 minut ihned poté, co vstane.

„Pořád musím být aktivní. Musíte se hýbat, vaše tělo to potřebuje. Narodili jste se, abyste se hýbali,“ popsala svoji filozofii pro stanici CBS Los Angeles.

Její největší vášní je ale tango, které jí údajně dodává energii. Začala s ním v 80 letech a účastnila se mnoha soutěží. Se svým 79letým parterem Felixem trénují pravidelně každý týden.

„Felix je do toho zapálený a nakazí tím i mě. Když spolu vystupujeme, je mezi námi úžasné a vřelé pouto,“ dodala Američanka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám