Hlavní obsah

Kresby všestranného umělce klamou zrak, vypadají naprosto realisticky

Novinky, vps

Italský malíř, ilustrátor a grafik Marcello Barenghi vytváří tužkou a pastelkami kresby, které vypadají stejně dokonale jako jejich reálné předlohy. Svou techniku se navíc nebojí odhalit a zveřejňuje videa zachycující vznik obrázků od začátku až do konce, aby se diváci mohli inspirovat.

BEZ KOMENTÁŘE: Ital maluje kresby, které jako by vystupovaly do prostoru

 
Článek

U 44letého Itala se začalo umělecké nadání projevovat už v brzkém věku. Jako dítě rád kreslil své verze komiksových postaviček. Později se dostal od barevných pastelek přes tempery až k airbrushi.

V Milánu, kde se narodil a stále tam žije, navštěvoval dvě umělecké školy a úspěšně absolvoval studium architektury na tamní Polytechnické univerzitě.

BEZ KOMENTÁŘE: Namalovaný prázdný pytlík od chipsů vypadá jako opravdový

Barenghi je všestranným umělcem. Vytváří karikatury a ilustrace pro časopisy, reprodukce slavných obrazů a především zdánlivě trojrozměrné realistické kresby, při jejichž tvorbě se natáčí a zrychlená videa následně nahrává na internet.

Pokud by si někdo chtěl pořídit originál jeho děl, má smůlu. Barenghi je totiž nenabízí – a ani neví, jestli to v budoucnu někdy udělá. K dispozici jsou pouze kopie.

BEZ KOMENTÁŘE: Trojrozměrné kresby Nagaje Hidejukiho

Styl, kdy kresby vypadají z určitého úhlu trojrozměrně, vyznává mnoho dalších autorů. Patří mezi ně například i Japonec Nagaj Hidejuki. Ten si dokonce vystačí pouze s obyčejnou tužkou. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám