Hlavní obsah

Dvouletý chlapec měl v břiše parazitující dvojče

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S extrémně vzácným případem se setkali lékaři z čínského města Chua-si. Rodiče k nim přivedli svého dvouletého syna s nezvykle nafouknutým břichem. Ukázalo se, že v něm má nevyvinutý plod svého dvojčete. Lékaři ho úspěšně vyoperovali.

BEZ KOMENTÁŘE: Chlapeček měl v břiše nevyvinutý plod svého dvojčete

 
Článek

Bříško chlapečka jménem Siao Feng se postupně nafouklo do takové velikosti, že chlapec začal mít problémy s dýcháním. Lékaři ho poslali na rentgen a také na magnetickou rezonanci, informoval server The Inquisitr.

Výsledky je šokovaly, uvnitř břišní dutiny totiž byl plod jeho dvojčete, které pohltil ještě jako embryo v matčině děloze.

Lékaři urychleně připravili dítě na operaci. Podrobnosti o délce jejího trvání a případných komplikacích nebyly zveřejněny. Vyjmutý plod měřil dvacet centimetrů a šlo u něho rozpoznat páteř a končetiny s prsty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tohle parazitující dvojče měl v břiše tříletý chlapecVideo: Reuters

Před necelými dvěma lety se s podobným případem setkali lékaři v Peru. Tehdy si tříletý chlapeček stěžoval na bolesti břicha. Po vyšetření vyšlo najevo, že v něm měl 25centimetrový a více než kilogram vážící plod. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám