Hlavní obsah

Krumpáčem si prorazil lebku na čele, do nemocnice jel autobusem

Sedmatřicetiletý Sheldon Mpofu byl jen milimetry od jisté smrti, když se zvrtlo jeho úsilí při práci na zahradě v Morley v britském West Yorkshiru. Při výkopu krumpáčem se rozmáchl a chtěl silně udeřit do země. Jenže nástroj se zachytil o prádelní šňůru a odrazil směrem k jeho čelu. Do lebeční kosti se zaryl a kostěnou schránku hlavy prorazil dovnitř. Od poškození mozku ho dělilo jen několik milimetrů.

Foto: Profimedia.cz

Sheldon Mpofu. Po zranění mu zbyla jen malá skvrna na čele.

Článek

Mpofu zavolal na tísňovou linku a popsal, co se stalo. Dozvěděl se však, že volat sanitku je zbytečné, a tak se vydal do nemocnice autobusem.

Lékařům v Leedsu však spadla čelist, když jeho zranění uviděli. A pozdější vyšetření na tomografii odhalilo, že hrot krompáče minul jen o milimetry mozek a skončil v jedné z lebečních dutin.

Foto: Profimedia.cz

Snímek proražené lebky

„Řekli mi, že se v čele nacházejí dutiny, což jsou doslova prázdná místa. Bylo to jen pár milimetrů od průniku do mého mozku… Řekli mi, že jsem celebritou v celé nemocnici. Lékař mi jen pořád opakoval, jestli si uvědomuju, jaké jsem měl štěstí. Všichni mi to pořád říkali,“ svěřil Sheldon britskému deníku Telegraph.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám