Hlavní obsah

Rodina žije v domě se sedmi tygry, hrají si s nimi malé děti

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Maringa

Mít jako mazlíčka velkou kočkovitou šelmu už není v dnešní době nic neobvyklého. Brazilec Ary Borges ale zašel ještě o kus dál. V jeho domě žije společně s dalšími členy rodiny hned sedm tygrů. Plavou v bazénu, někdy sedí v jídelně u rodinné večeře a na jejich hřbetu se dokonce vozí děti. Úřady mu ale chtějí zvířata odebrat, nemá totiž potřebná povolení.

Foto: Profimedia.cz

Tygr u rodinné večeře? U Borgesů běžná situace.

Článek

Vše začalo, když Borges před osmi lety zachránil z cirkusu dva zubožené tygry a vzal si je do svého domova ve městě Maringa. Zanedlouho rozjel chovatelský program, který mu ale úřady zakázaly, neměl totiž potřebná povolení, napsal list The Daily Mail. Dnes má ve svém „útulku“ celkem sedm tygrů, opice a navíc i dva lvy.

Brazilec spřádá plány na otevření 16hektarové rezervace, kde by jeho zvířata měla volný výběh, a kde by chtěl pořádat komentované prohlídky, aby návštěvníky poučil o životě těchto šelem. Má ale stále v zádech úředníky, kteří se mu snaží zvířata odebrat. Ilegálním chovem tygrů prý totiž ohrozil veřejnost.

Foto: Profimedia.cz

Brazilec Ary Borges a jeho tygři

Chovatel se brání, o zvířata se stará skvěle a společně s týmem veterinářů jim poskytuje tu nejlepší možnou péči. Soudním tahanicím se ale nevyhnul, jeho případ momentálně čeká na projednání u federálního soudu.

Borgesova rodina si soužitím s tygry nebyla zpočátku jistá, ale všichni si rychle zvykli. Dokud byli tygři malí, spali v postelích společně s Brazilcovými třemi dcerami. Ty dnes šelmy berou ven na vodítku, krmí je přímo do pusy a plavou s nimi v bazénu. Jedna z dcer, 23letá Uyura, dokonce k šoku veřejnosti vozí svou dvouletou dceru na hřbetu jednoho z tygrů.

Foto: Profimedia.cz

Na hřbetech tygrů se vozí i malé děti

„Moje dcerka miluje hrát si s tygry. Vidí totiž mého otce, jak se jim věnuje, a líbí se jí to. Ale je to bezpečné. Nikdy bych ji nevystavila nebezpečné situaci. Každý den od okamžiku, kdy se narodili, jsme se jim věnovali a jejich instinkty tak ochably,“ uvedla Uyura.

Tygři, z nichž největší Dan a Tom váží 250 kilogramů, jsou nedílnou součástí rodiny. Borgesovi si bez nich nedokážou představit život, ale odborníci nad tím jen nevěřícně kroutí hlavami. Patty Finchová, výkonná ředitelka společnosti Global Federation of Animal Sanctuaries, která pomáhá zvířecím útulkům, považuje situaci za nebezpečnou. K nehodě podle ní může dojít kdykoliv, obzvlášť pokud jsou v okolí tygrů malé děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám