Hlavní obsah

Brněnští myslivci burcovali strážníky: Máme tu klokana

– Brno
Právo, pko

Jako laciný puberťácký vtip znělo oznámení, které si v pátek ráno vyslechli strážníci na operačním středisku v Brně. Myslivci z městské části Tuřany totiž na linku 156 nahlásili, že se v jejich revíru potuluje klokan. Strážci zákona si nechali informaci pro jistotu dvakrát zopakovat, když se ale myslivci zaklínali, že opravdu v lesíku u Jubilejní ulice poskakuje pro Brno hodně neobvyklé zvíře, vyjela na místo hlídka informaci ověřit.

Brněnští strážníci honili klokanaVideo: MP Brno

 
Článek

„Myslivci ihned sami od sebe ukázali mobilním telefonem pořízený snímek, aby je strážníci nepodezírali, že jsou pod vlivem alkoholu. Strážníci po chvíli klokana našli mezi stromy a zpovzdálí ho pozorovali, aby ho nevyplašili. Po příjezdu druhé hlídky ho koordinovaně vytlačili do slepé uličky mezi dva ploty,“ popsal zátah na klokana mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Ve slepé uličce klokana strážníci zdrželi až do příjezdu specialistů z brněnské zoo, kteří přivezli i speciální odchytovou síť. Jenže prvnímu útoku klokan odolal a podařilo se mu prchnout, teprve podruhé, kdy byl zahnán do jedné ze zahrad, se odchyt podařil.

Za asistence veterináře pak skončil v přepravním boxu a následně v zoo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám