Hlavní obsah

Žena se pokoušela propašovat drogy ve falešném těhotenském břichu

Bogota

Kolumbijská policie zatkla na letišti v Bogotě ženu, která se snažila přes hranice propašovat dva kilogramy kokainu ve falešném těhotenském břichu. Osmadvacetiletá Kanaďanka měla namířeno do Toronta a u bezpečnostní prohlídky ji prozradila reakce na otázku, v kolikátém měsíci těhotenství je. O případu napsal server BBC News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržená žena s falešným těhotenským břichemVideo: Reuters

 
Článek

„(Té Kanaďance) se otázka nelíbila, což u úřednice vyvolalo podezření. Pak jí instinktivně jemně sáhla na břicho a zjistila, že je velmi tvrdé a studené,“ řekl médiím policejní plukovník Esteban Arias Melo.

Pracovnice bezpečnostní kontroly poslala ženu na osobní prohlídku, kde se ukázalo, že má falešné břicho vyrobené z latexu a uvnitř dva kilogramy drog. Takové množství kokainu by se dalo koupit zhruba za 60 000 dolarů (asi 1,2 miliónu korun), odhaduje BBC.

Foto: Profimedia.cz

Zadržená Kanaďanka s falešným břichem plným kokainu

Podle agentury Reuters byla žena identifikována jako Ritchie Tabatha Leahová. Pracuje jako sociální pracovnice a do Kolumbie přiletěla 6. srpna z Toronta.

Kanaďanka bude obviněna z pašování a držení drog, za což jí hrozí pět až osm let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Policistka u falešného břicha a balíčků kokainu

Na letišti v Bogotě letos zadrželi už 150 lidí, kteří se pokoušeli pašovat drogy. Dvě třetiny z nich byli cizinci. V kolumbijských vězeních si nyní odpykává tresty 847 cizinců, z nichž valná většina byla odsouzena za drogové delikty.

Reklama

Výběr článků

Načítám