Hlavní obsah

Úředníci našli schované dva milióny, nenechali si je

Novinky, vps
Exeter

Nečekané překvapení čekalo na dva britské úředníky, kteří vyklízeli obecní dům po zemřelé nájemnici. Pod kobercem objevili zlato a hotovost v hodnotě 62 500 liber (asi 1,9 miliónu korun). Nikdo jiný o penězích a cennostech nevěděl, vše tak mohlo zmizet v kapsách úředníků. Ti ovšem nález poctivě nahlásili, informoval v minulých dnech server BBC News.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Steve Yeo a Chris Lawrence, kteří pracují pro město Exeter, jsou chváleni za svou poctivost a pevný charakter. Lákavá částka je nechala chladnými a zachovali se přesně tak, jak jim velí jejich povinnost.

„Je to obzvlášť potěšující, že se rozhodli zvolit tento přístup. Bylo to hodně peněz a lehce mohly zmizet, ale Steve a Chris udělali správnou věc. Samozřejmě od našich zaměstnanců očekáváme vysoké morální zásady, ale je dobré vědět, že se tak opravdu zachovali,“ řekl nadřízený poctivých zaměstnanců Simon Hill.

Hotovost a zbylé cennosti jsou uloženy v trezoru, zatímco se úřad snaží najít případného nejbližšího příbuzného zemřelé, aby ho mohl informovat o jeho dědictví.

Reklama

Výběr článků

Načítám