Hlavní obsah

Věrný pes chodí každý den hledat na autobusovou zastávku zmizelého pána

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čcheng-tu

Dojemný a smutný případ psí oddanosti je v těchto dnech k vidění v čínském městě Čcheng-tu. Jeden pes tam každý den chodí na tutéž autobusovou zastávku a hledá svého pána, který před více než dvěma týdny nastoupil do jednoho z autobusů a už se nevrátil, napsal server Daily Mail s odkazem na čínská média.

BEZ KOMENTÁŘE: Věrný pes vyhlíží na zastávce svého zmizelého pána

 
Článek

Pes, kterého řidiči autobusů přezdívají Chuang Chuang, přijde každé ráno na zastávku a trpělivě čeká na příjezd prvního autobusu. Poté do něj nastoupí a v marné snaze najít svého pána prochází mezi sedačkami. Stejně postupuje i u dalších autobusů. Večer odejde pryč a druhý den se vše opakuje.

„Jezdím tudy pětkrát denně a ten pes pokaždé vejde do mého autobusu a kontroluje ho. Napřed jsem si myslel, že chce vyžebrat něco k snědku, ale pak mi došlo, že hledá svého majitele,“ popsal místnímu listu Chua-si více než dva týdny trvající situaci prodejce jízdenek jménem Jang.

Je z něj nejznámější pes ve městě

Jeden ze zaměstnanců přepravní firmy psa při jeho každodenní rutině natočil a video zveřejnil na internetu. Chuang Chuang se krátce na to stal lokální celebritou a o jeho případ se začala zajímat média. K nalezení pána mu to ale zatím nepomohlo.

Jeden z průvodčích, u nějž bylo zveřejněno pouze příjmení Fung, uvedl, že zhruba před měsícem viděl psa i s jeho majitelem na parkovišti u zastávky. Od té doby už ho ovšem nespatřil. Uvažoval prý, že by se psa ujal sám, ale zatím si myslí, že je na to moc brzy.

„Obáváme se, že by ho jeho majitel mohl hledat a přijít si pro něj zpět. Takový věrný pes... Kdo by se ho neujal? Můžu jen doufat, že se brzo opět setká se svým pánem a nebude muset čekat každý den na zastávce,“ řekl Fung.

Není to ojedinělý případ

Před necelým rokem se dostal do světa případ argentinského křížence Capitana, který se po pohřbu svého majitele objevil na hřbitově u jeho hrobu a po několik let se od něj nevzdálil. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Láska až za hrob - pes věrně sedí u hrobu svého pána už šest letVideo: LV

Zřejmě neslavnějším příběhem o psí věrnosti, jenž se dočkal i zfilmování, je japonský pes Hačikó. Ten každý den doprovázel svého pána na nádraží a odpoledne se tam vracel, aby ho přivítal. Jednoho dne ale jeho majitel zemřel v práci a na stanici se už nevrátil. Hačikó se pak věrně po devět let vracel každý den na nádraží a čekal na svého pána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám