Hlavní obsah

Američan žaluje kostelní zvon. Může prý za jeho rozvod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Američan John Devaney je přesvědčen o tom, že za krachem jeho manželství stojí zvon katolického kostela svatého Tomáše v Narragansettu na Rhode Islandu. Čtyřiašedesátiletý muž se nezdráhá zvonici žalovat. Právě neustálé odbíjení času totiž prý narušilo poklidný chod domácnosti a vedlo nakonec k rozvodu.

Foto: Profimedia.cz

Za rozpadem manželství stál hlasitý zvon, tvrdí muž.

Článek

Devaney u soudu nežádá jen odškodnění, ale chce vymoci pro kostely zákaz hlasitého a častého odbíjení. Sám bydlí přímo naproti zvonici, ale když si prý dům před osmnácti roky s manželkou pořizovali, zvon nebyl vůbec používán.

Před šesti roky začalo odbíjení řídit elektronické zařízení a v jejich domácnosti ustal poklidný manželský život. Podle Devaneyho zvon udeří asi sedmsetkrát za týden, a tedy asi třicetšesttisíckrát za rok.

„Způsobilo to emocionální stres, špatnou náladu a hádky s manželkou,“ stěžoval si Devaney.

Katolická církev žalobu odmítá a považuje ji za naprostý nesmysl. Nikde na světě kostelní zvony nikomu nevadí a lidé jejich odbíjení prý naopak požadují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám