Hlavní obsah

Ruští exekutoři „zabavili” ženicha přímo na svatbě

Ženich „zabavený” přímo během svatebního obřadu se stal nejčerstvějším přírůstkem ve sbírce kuriózních zásahů ruských soudních exekutorů, tentokráte v okolí Krasnojarsku na Sibiři. Svým zásahem se úřad ve středu pochlubil na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Muž odešel ze své svatby v poutech

Článek

Dotyčný nejmenovaný muž dlužil své obci přibližně 130 000 rublů (asi 75 000 korun) na nezaplacených účtech za bydlení, ale místo uposlechnutí soudního verdiktu zmizel v tajze, kde se živil lovem zvěře a ryb. Exekutorům nezbylo než využít jedinečnou příležitost, jak dlužníka přistihnout a "zmáčknout" – na jeho vlastní svatbě.

„Exekutoři trpělivě počkali, než novomanželé podepíší oddací list, a vzápětí ženicha odvezli. Nekladl odpor,” poznamenal exekutorský web. Ženich se ze spárů exekutorů dostal sám tím, že ihned vyklidil byt a odevzdal klíče. Do hodiny byl zase zpátky u své choti a dalších svatebčanů.

O názoru novomanželky se exekutoři nezmínili.

Svého druhu kuriózní úlovek si nedávno připsali i exekutoři v Kirovu na severozápadě Ruska. Nemajetnému dlužníkovi zabavili poslední cennosti: snubní prsten, náramkové hodinky a portrét premiéra Dmitrije Medvěděva. Ale portrét prezidenta Vladimira Putina si zkonfiskovat netroufli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám