Hlavní obsah

Řidič dostal pokutu za přestupek ve městě, které nikdy nenavštívil

Novinky, vps

Jonathan Palgrave z Velké Británie byl pořádně překvapený, když mu přišla výzva k zaplacení pokuty za dopravní přestupek spáchaný v Sheffieldu, který nikdy nenavštívil. Jak po chvíli zjistil, úředníci zaměnili jeho SPZ s jinou. Nejkomičtější na celé situaci ovšem je, že vozidlo, jež se mělo dopustit přestupku jízdy v pruhu pro autobusy, je městský čistič silnic, který samozřejmě v daném pruhu jet může.

Foto: Profimedia.cz

Jonathan Palgrave u svého sporťáku se snímkem čisticího vozu, který mu zaslali z úřadu

Článek

V přiloženém dopise byla fotografie z 21. srpna zachycující čisticí vůz s řidičem v reflexním obleku. Úředníci zaměnili „B“ na SPZ čističe za „E“ na Britově sporťáku. Dvaatřicetiletý Palgrave, který žije ve Spaldingu nacházejícím se asi 160 kilometrů od Sheffieldu, si myslel, že vzhledem k jasnému důkazu se vše rychle vyřeší, ale to se mýlil.

I přes evidentní chybu úředníků mu bylo podle listu The Daily Mail oznámeno, že musí podat oficiální stížnost proti pokutě a čekat, než se vše vyřídí. Pokud by náhodou peněžitou sankci neuhradil do 28 dní, vzrostla by z původních 60 liber (1800 Kč) na 90 liber. Navíc by mohl čelit případným dalším právním krokům ze strany úřadu.

„Byla to byrokratická noční můra. Pak vás napadá, jestli už se to nestalo někdy předtím a jestli se vůbec dívají na to, co posílají,“ řekl Palgrave.

Mluvčí sheffieldského městského úřadu se v úterý za trapný omyl jménem radnice omluvil a dodal, že pokuta byla zrušena. Palgrave byl po obdržení dopisu pořádně naštvaný, ale dnes celou situaci bere s humorem.

„Prožíval jsem všechny emoce – napřed jsem byl rozzlobený, pak zmatený a teď už se tomu jen směju. Poslat fotku jejich vlastního vozidla, o kterém mají záznamy, to je geniální. Občas by si to měli zkontrolovat,“ dodal s úsměvem Brit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám