Hlavní obsah

Časosběrné video ukazuje ničivou sílu požáru v Yosemitském národním parku

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dva týdny bojují hasiči s lesním požárem v Kalifornii, který zasáhl oblast Yosemitského národního parku. Souboj přírody s nelítostným živlem dokumentuje časosběrné video.

BEZ KOMENTÁŘE: Časosběrné video kalifornského požáru v Yosemitském národním parkuVideo: Yosemit Nation Park

 
Článek

Rozsáhlý požár v oblasti Yosemitského národního parku zaměstnává kalifornské hasiče přibližně dva týdny. Na některých místech je k ohni špatný přístup, a tak plameny požírají dnem i nocí vše, co se jim postaví do cesty. Podle agentury Reuters sežehl oheň už více než 78 tisíc hektarů půdy.

To, jak se živelná pohroma v podobě požáru stala momentálně součástí přírody Yosemitského národního parku, ukazuje časosběrné video. Jedná se o šestý největší požár v historii Kalifornie.

Hasiči aktuálně využívají bezpilotních letounů, aby získali lepší přehled o tom, kam oheň postupuje. Členitý a těžko přístupný terén jim totiž kontrolu nad požárem příliš neumožňuje. Šlehající jazyky nekončícího požáru navíc produkují obrovské množství dýmu, který jako by střídal plující mraky na obloze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám