Hlavní obsah

Dřela, aby našetřila na dovolenou. Přitom byla milionářkou

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Britka Jane O’Brienová si v práci brala dvojité směny, aby vydělala na vysněnou dovolenou v New Yorku. Dřela se přitom zbytečně, byla totiž milionářkou, jen o tom ke své smůle nevěděla. Tři měsíce totiž nosila v kabelce tiket, který jí zajišťoval výhru jednoho miliónu liber (asi 30 miliónů korun).

Foto: Profimedia.cz

Loterie EuroMillions. Ilustrační foto

Článek

Šestatřicetiletá operátorka londýnského dopravního podniku si los loterie EuroMillions koupila na začátku května. Brzy na něj ale zapomněla a ušly jí i výsledky losování, které proběhlo 10. května a zajistilo jí výhru, napsal ve středu list The Daily Mail.

Nic netušící žena chodila tři měsíce s miliónovým tiketem ukrytým mezi ostatními věcmi kdesi na dně  kabelky. V práci si brala směny navíc, aby našetřila na listopadovou dovolenou v New Yorku.

Skákala jsem v kuchyni nahoru a dolů jako šílená. Bůhví, co si o mně museli myslet sousedé
popsala Jane O’Brienová své pocity

Možná by propásla limit 180 dní, během kterého se musí výherci přihlásit o peníze, kdyby se jednoho rána nerozhodla, že vyčistí svou kabelku od zbytečných účtenek a letáků. K jejímu štěstí je nevyhodila všechny najednou, ale probrala je jednu po druhé a všimla si tiketu. Okamžitě zkontrolovala výsledky na internetu a poté se přihlásila o výhru.

„Na zadní straně tiketu bylo číslo, tak jsem na něj zavolala a řekla ženě na druhé straně linky, že snad nemrhám jejím časem, ale že si myslím, že jsem vyhrála milión liber. Ona pak řekla: ‚To je v pořádku, můžete křičet‘,“ popsala O’Brienová telefonát do loterijní společnosti.

„Skákala jsem v kuchyni jako šílená. Bůhví, co si o mně museli myslet sousedé,“ dodala.

Výhru si užije

Na cestu do New Yorku se Britka stále chystá, jen si ji užije o mnoho více, než původně předpokládala. „Pátá Avenue pozná, že jsem tam byla,“ řekla šťastná výherkyně.

Jako oslavu navíc plánuje i plavbu po Karibiku na výletní lodi, na níž se k ní připojí její rodiče a další příbuzní. Poté se chce přestěhovat z pronájmu do vlastního bytu. Loterii sází už dlouhá léta a přestat s tím nehodlá, stejně tak nemá myšlenky na odchod z práce. Dobře totiž ví, že vyhrané peníze nejsou vším.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám