Hlavní obsah

Policisté ve studeném Jekatěrinburgu naháněli krokodýla, utekl jim do vody

Novinky, vps
Jekatěrinburg

Nevídané hlášení obdrželi ve středu na tísňové lince v ruském Jekatěrinburgu. Jeden z obyvatel města hlásil, že zahlédl na břehu řeky Iseť pobíhat krokodýla. Policisté se ho pokusili chytit, ale utekl jim do vody, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Krokodýl na útěku v JekatěrinburguVideo: Reuters

 
Článek

„Jekatěrinburgská policie obdržela na nouzové lince zprávu od občana, že poblíž cirkusu na břehu řeky Iseť viděl krokodýla,“ řekla mluvčí místní policie Natalya Mudrenková.

Toto svědectví zanedlouho potvrdili tři dopravní policisté, kteří se na místo vydali a pokusili se zvíře chytit. Plaz jim ale unikl do řeky.

„Krokodýl se schoval ve vodě, policisté ho proto nemohli odchytit. Policie vyzývá občany, obzvlášť ty v Leninově čtvrti, aby byli ostražití. Pokud zvíře zahlédnete, nepokoušejte se ho sami chytit,“ dodala mluvčí.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Zástupci cirkusu vydali prohlášení, ve kterém uvedli, že zvíře jim nepatří. Všechny své krokodýly totiž mají. Je tak otázka, kde se plaz ve čtvrtém největším ruském městě vzal. Tamní podnebí totiž tropickým zvířatům zrovna nesvědčí, vždyť ve středu tam bylo pouhých 11 stupňů Celsia. Krokodýli přitom běžně žijí v tropických oblastech.

Policie se tak domnívá, že krokodýl se ztratil místnímu chovateli, případně utekl z obchodu se zvířaty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám