Hlavní obsah

Majitel kamenné vily na střeše mrakodrapu začal s demolicí

– Peking

Bohatý čínský lékař v Pekingu začal s demolicí svého obydlí, které si načerno vybudoval na střeše jednoho výškového domu. Informovala o tom agentura Reuters. Na bizarně umístěnou vilu se zahradou si stěžovali sousedé a úřady pohrozily, že ji zbourají, pokud tak neučiní její majitel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Majitel vily stojící na střeše mrakodrapu začal s její demolicíVideo: Reuters

 
Článek

Letecké záběry stavby na střeše 26patrového domu v posledních dnech obletěly celý svět. Úřady v pondělí nařídily, aby Pi-čching Čang černou stavbu do 15 dnů zboural. Poté, co jej policie a stavební úřad informovaly o rizicích pro okolí, majitel přislíbil, že se podvolí.

Podle agentury Reuters je stavba posledním příkladem bezostyšného nerespektování zákonů ze strany zámožných Číňanů. Jak píše místní tisk, obyvatelé domu si na obydlí obklopené navršenými kameny, stromy a křovinami často stěžovali. Tvrdili, že poškozuje potrubí, ohrožuje celistvost budovy a že se tam dlouho do noci odehrává hlučná zábava.

Čangovi sousedé se především obávali toho, že jejich dům zátěž nevydrží. "Pokud by se zřítil, nikdo neví, kolik by bylo obětí," řekl Tching-šu Wen, který bydlí ve 22. podlaží.

Reklama

Výběr článků

Načítám