Hlavní obsah

Sedmnáctiletý šampión složil Rubikovu kostku za 7,36 sekundy

Novinky, vps
Las Vegas

Leckomu dělá složení Rubikovy kostky velké problémy, ale to není případ účastníků mistrovství světa ve skládání tohoto legendárního hlavolamu. Vítězem šampionátu se stal 17letý Australan Feliks Zemdegs, který kostku složil za úctyhodných 7,36 sekundy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vítěz šampionátu ve skládání Rubikovy kostky ji při nejrychlejším pokusu složil za sedm vteřinVideo: Hasbro, Inc., Reuters

 
Článek

Soutěž se konala po tři dny v americkém městě Las Vegas. Soupeřilo se v 15 kategoriích, ale největší pozornost na sebe pochopitelně poutalo obouruční skládání klasické kostky o rozměrech 3x3, kterému dominoval Zemdegs.

V průměru všech pokusů potřeboval mladý Australan na složení kostky 8,18 sekundy, v tom nejrychlejším to zvládl za 7,36 sekundy. Nechal za sebou i Nizozemce Matse Valka, který letos v březnu stanovil časem 5,55 sekundy absolutní rekord ve složení Rubikovy kostky. V jednotlivých složeních sice dosáhli někteří soutěžící rychlejších časů než Zemdegs, hodnotil se ale celkový průměr.

Zemdegs, který vyhrál ještě kategorii jednoručního skládání klasické kostky a nejrychleji složil i kostku o rozměrech 4x4, obdržel za vítězství prémii tři tisíce dolarů (necelých 60 tisíc korun), pohár pro vítěze a samozřejmě i výběr různých Rubikových kostek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám