Hlavní obsah

Voják nechal psa na hlídání kamarádovi, ten ho prodal přes internet

Novinky, jky

Na amerického vojáka Brandona Harkera čekalo po návratu z devítiměsíční mise v Afghánistánu nepříjemné překvapení, které neočekával ani v těch nejhorších snech. Zjistil totiž, že jeho dvouletý retrívr Oakley, kterého dal na hlídání kamarádovi, je pryč. Vše nasvědčuje tomu, že ho jeho „kamarád” prodal přes internet.

Článek

Harkerův návrat do domovského Washingtonu byl smutný. Když totiž volal svému kamarádovi, aby se s ním dohodl na předání svého psa, ten mu jen suše odvětil, že je pryč. "'Prostě jsme se ho zbavili,' řekl mi suše do telefonu a žádné další vysvětlení mi nedal. Už se o tom prostě odmítl bavit," uvedl Harker, jehož návrat do vlasti tak pořádně zhořkl.

"Oznámil mi, že neví, komu ho vlastně dal, a navíc nemá ani jeho telefonní číslo," řekl smutný Harker pro deník The Examiner.

Harker dokonce pojal podezření, zda se jeho psovi nestala nějaká smrtelná nehoda, kterou by mu jeho kamarád chtěl touto cestou jen zatajit. Když však začal pátrat, několik lidí mu potvrdilo, že v únoru zahlédli na internetových serverech inzeráty na prodej jeho labradora.

"Pátral jsem všude - kontaktoval jsem i všechny útulky a veterinární stanice a doufal, že bude někde záznam, protože byl Oakley očipovaný, ale nic. Nevzdám se a budu po něm pátrat dál," dodal odhodlaně Harker, který má zjevně o jednoho lidského kamaráda méně.

Reklama

Výběr článků

Načítám