Hlavní obsah

V Indii bojují o život dvojčat s jedním tělem a dvěma hlavami

Novinky, vps
Džajpur

Indičtí lékaři se snaží zachránit život dvojčat, která se ve středu narodila se dvěma hlavami, ale jen jedním tělem chlapce. Podle serveru CBS News, jenž o události informoval, se přitom tyto děti většinou rodí mrtvé a jako dívky.

Foto: Profimedia.cz

Dvojčata, která se narodila ve středu v Indii, bojují o život.

Článek

Dvojčata, která přišla na svět v indickém státě Rádžasthán, mají dvě hlavy, dva nervové systémy a dvě páteře, které se spojují v oblasti pánve. Mají jen jeden hrudní koš, jedno srdce a jeden žaludek. Lékaři chystají další testy, podle nichž určí, které další orgány jsou společné.

Dítě se podle serveru Daily Mail narodilo 24leté matce v porodnici ve městě Tonk, záchranka ho ale ihned, jak to bylo možné, převezla i s matkou do asi 100 kilometrů vzdálené nemocnice J. K. Lonea v Džajpuru, hlavním městě státu.

Jedná se o velmi komplikovaný případ, lékaři si ale i tak myslí, že mohou dvojčata zachránit. A to i přesto, že je nelze oddělit operativně.

„Nelze je operovat, nejde to nikde na světě. Sestavili jsme tým odborníků, který pod mým vedením dvojčata vyšetřuje a hledá možný způsob léčby,“ řekl serveru The Hindu primář z nemocnice S. D. Sharma.

Primář dodal, že podobné případy, nazývané odborně jako dicephalic parapagus, jsou velmi vzácné. Jedná se podle něj o třetí taková dvojčata v Indii. Podle listu Daily Mail lékařská historie pamatuje na 600 takových případů za posledních 500 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám