Hlavní obsah

Snad do nás nenarazí, řekl policista. Za vteřinu bylo nové BMW na padrť

Novinky, jky

Sedmadvacetiletý Brit Chad Harrison zřejmě není rád na svobodě. Jinak se snad ani nedá vysvětlit jeho čin. Dne 18. dubna jel po cestě, přičemž za sebou spatřil policejní vozidlo. Zastavil a začal couvat. Policisté krátce před nárazem ještě vtipkovali ve smyslu, že to do nich snad řidič nenapálí. Těsně před nárazem už jen jeden hlesl: „To musí být zatracenej vtip.” Teď soud rozhodl o uvěznění pachatele.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič schválně zdemoloval policistům úplně nové BMW za 1,2 miliónu korun

 
Článek

Bílé policejní BMW X5 mělo najetých jen něco málo přes 600 kilometrů, když mu předek vozidla zcela zdemoloval mladý řidič, který chtěl policistům vůz zničit a ujet. To se mu ale úplně nepovedlo. Policejní vůz totiž zůstal pojízdný a muži zákona jej začali pronásledovat. Honička byla dlouhá přes 30 kilometrů, během kterých 27letý řidič naboural dalších osm vozidel a jel i v protisměru.

Když mladý řidič konečně naboural ve městečku Dudley, vyběhl do lesa ve snaze policistům utéct. Jenže policejní duo Dal Nijjar a Gareth Phillips si přivolalo na pomoc vrtulník, jehož posádka dokázala muže schovaného za jedním z keřů v lese najít. Dvojice policistů pak už neměla nejmenší problém muže zatknout.

Na automobilu v hodnotě asi 1,2 miliónu korun vznikla škoda přibližně 150 tisíc korun. Pachatel jel bez řidičského průkazu, který mu byl už dříve odebrán. Soud ve Wolverhamptonu jej odsoudil k 19 měsícům za mřížemi, a navíc mu udělil sedmiletý zákaz řízení motorových vozidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám