Hlavní obsah

Nestačí vám běžná pleťová maska? Zkuste šneky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Novinkou v kosmetické péči o obličej je šnečí sliz. Ošetření, jehož součástí je umístění živých šneků přímo na obličej klientky, zavedl od tohoto týdne jeden z kosmetických salónů v centru japonské metropole Tokia. Informoval o tom deník The Daily Telegraph.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukázka nové šnečí proceduryVideo: Reuters

 
Článek

„Sliz šneků pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky, hydratuje pleť a také ji pomáhá uzdravit po spálení slunečními paprsky,“ řekla Manami Takamuraová, mluvčí tokijského salónu krásy Ci:z.Labo. „Tímto způsobem dostává zákaznice stoprocentně čistou šnečí esenci přímo na obličej,“ dodala.

Šnečí sliz je už delší dobu v kosmetickém průmyslu znám jako látka, která přispívá ke zmírňování stárnutí pleti a zánětů a některé kosmetické firmy již výtažek ze slizu těchto měkkýšů přidávají do svých produktů.

Tokijský kosmetický salón jde ale ještě dál, když nechává tři živé šneky plazit se po obličeji zákaznic. Šnečí procedura, po níž na tvářích zůstávají stopy slizu obsahujícího údajně proteiny, antioxidanty a kyselinu hyaluronovou, trvá pět minut a po ní následuje masáž obličeje a další klasičtější druhy kosmetického ošetření. Šnečí kúra sama vyjde na 10 500 jenů (téměř 2100 Kč).

Šneci žijí v pohodlí

Salón „zaměstnává“ tým tří jednoročních japonských šneků. Podle mluvčí podniku zvládnou obsloužit jen jednoho zákazníka denně. Na víc jim jejich sliz nevystačí. Pokud se zrovna neplazí po obličeji krásy chtivých zákaznic, žijí si celkem spokojeně.

„Krmíme je bio zeleninou. Zdá se, že nejvíc si pochutnávají na mrkvi. Snažíme se je udržovat v teplotě kolem 20 stupňů (Celsia). V podstatě mají celkem jednoduchý život,“ dodala Takamuraová.

Zákaznice Sajaka Itová ji označila za tak uvolňující, že při ní prý skoro usnula. „Cítíte, jak se vám šneci pohybují po obličeji. Zprvu je to překvapivé, ale po pravdě je to docela příjemný pocit,“ prohlašuje. „A pleť mám skutečně hladkou,“ dodává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám