Hlavní obsah

Blonďatá reportérka radila, jak na medvěda. Teď se jí směje celý svět

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká reportérka Julie Tremmelová se rozhodla zařadit do vstupu o nedávném spatření medvěda na Rhode Islandu své „odborné“ rady pro případ, že by se diváci s medvědem opravdu setkali. Tipy ovšem podala až příliš osobitým způsobem, díky kterému se mladá novinářka nechtěně proslavila. Z původně lokální reportáže se tak stala světová záležitost.

Reportérka radila, jak se chovat před medvědem. Na její účet se baví celý svět

 
Článek

Reportáž o setkání jednoho místního obyvatele s medvědem byla celkem nezajímavá až do chvíle, kdy Tremmelová řekla, že stanice NBC 10 usoudila, že by měla dát dohromady pár rad od odborníků pro případ setkání se „zvědavým“ medvědem.

Rady se vskutku ukázaly jako „odborné“. Američanka nejprve varovala, že člověk by se neměl šelmě dívat do očí. Také by měl mávat rukama, aby medvěd poznal, že má co do činění s člověkem.

Pokud by to náhodou nezabralo, doporučila Tremmelová na medvěda křičet a házet po něm věci. Zde přišel vrchol reportérčina přehrávání, když svůj křik doprovodila házením vlastních bot. Na závěr ještě dodala, že v případě útoku by si měl napadený lehnout na zem a stočit se do klubíčka. Pověstnou třešničkou na dortu pak bylo doporučení, ať dotyčný zůstane v klidu.

Komickou reportáží se na internetu baví statisíce lidí. Jak ale poznamenaly některé servery, ne všichni ji považují za vtipnou. Například investigativní novinář Jim Taricani, který je kolegou Tremmelové ze stejné televizní stanice, dodal, že někteří reportéři na sebe rádi přitahují pozornost a je to urážkou pro všechny, kteří se snaží dělat svou práci profesionálně.

Reklama

Související články

Moderátor se proškytal celým vysíláním

Škytavka není rozhodně nic příjemného a už vůbec ne, když někoho postihne během živého televizního vysílání. Své by o tom mohl vyprávět americký moderátor...

Výběr článků

Načítám