Hlavní obsah

Host nechal ve fast foodu spropitné 190 tisíc korun

Štědrý Kanaďan Bob Erb nechal ve fastfoodovém podniku Old West Express v provincii Saskatchewan spropitné deset tisíc kanadských dolarů (asi 190 tisíc korun). K neobvykle vysokému dýšku ho nepřiměla kvalita jídla, ale příběh majitele podniku Clifforda Luthera, který se pár hodin před Erbovou návštěvou dozvěděl, že jeho dcera má rakovinu.

Foto: František Petrák, Právo

Ilustrační foto

Článek

Erb si mohl dovolit tučnou odměnu majiteli podniku darovat. Vyhrál totiž v loterii ohromné jmění. K daru ho přiměl Lutherův příběh. Sám byl na cestě k rozprášení popela svého milovaného otce, zatímco majitel restaurace se mu svěřil, že se před pár hodinami dozvěděl, že lékaři jeho dceři diagnostikovali rakovinu.

Pět dní po přátelském rozhovoru u jídla se Erb do podniku vrátil.

„Požádal mě o pero a řekl: ‚Tady máte, můžete si to nechat vyplatit.‘ Byl to šek na deset tisíc dolarů… To dokazuje, jak dobří mohou lidé být. Víte, on měl velké štěstí a byl schopen se o ně podělit – a já věřím, že je to velmi štědrý muž. Opravdu mi to zvedlo náladu. Stále vskutku existují lidé, jimž není všechno lhostejné,“ uvedl podle britského deníku Metro restauratér Luther a dodal, že Erb ho vybídl, ať se za svou dcerou určitě vydá.

Erb vyhrál loni v loterii 25 miliónů dolarů a vybudoval si pověst štědrého člověka. Podle dostupných zpráv daroval asi sedm miliónů lidem v nouzi a různým charitativním a neziskovým organizacím. Mnohé z nich se snaží prosadit legalizaci marihuany, což je i Erbův cíl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám