Hlavní obsah

Osmnáctiletý mladík vyhrál v loterii 670 miliónů

Novinky, vps

Osmnáctiletý mladík, který odmítl zveřejnit svou identitu, se stal s 22 milióny liber (asi 670 miliónů korun) nejbohatším náctiletým vítězem loterie v Británii a dost možná i na celém světě. Na rozdíl od některých ostatních mladých výherců, kteří rychle nabyté jmění promrhali, se však drží nohama na zemi, napsal server Birmingham Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V Británii se dlouho spekulovalo o tom, kdo jackpot vlastně vyhrál. Organizátoři loterie EuroMillions sice potvrdili, že se jim přihlásil vítěz, ale odmítli na jeho přání uvést identitu výherce.

Po několika měsících od losování zveřejnil ve čtvrtek server Birmingham Mail vyjádření, které se mu podařilo získat od otce výherce a několika jeho přátel. Vyšlo najevo, že tajemným vítězem je teprve 18letý mladík.

Část výhry věnoval na charitu

Mnoho jiných podobně mladých výherců loterie lehce nabyté peníze během několika let rozházelo, ale tento hoch se podle všeho vydal na správnou cestu. Už to, že se snaží utajit svou identitu, a udržet si tak média dál od těla, mu značně usnadňuje život.

„On ty peníze nepotřebuje, ani jich moc neutratil. Je to dobrý chlapec,“ řekl jeden z jeho přátel. Nicméně i tak si našel čas na zábavu a momentálně slaví „v jednom z nejluxusnějších pětihvězdičkových hotelů na Blízkém východě“, jak zaznělo z výhercova okolí. Jiný kamarád ovšem dodal, že část výhry už mladík věnoval na charitu.

Rodina mladého výherce teď jistě doufá, že se nedočká podobného příběhu jako u jiného Angličana, Michaela Carrolla. Ten v roce 2002 vyhrál v 19 letech necelých 10 miliónů liber, ale zatočila se mu z toho hlava a postupně všechno rozházel. Jeden čas dokonce pobíral dávky od státu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám