Hlavní obsah

Paraglidistka a rogalista se ve vzduchu srazili a řítili se střemhlav k zemi

Novinky, vps

K dramatické nehodě došlo v sobotu v Austrálii nedaleko města Gold Coast. Paraglidistka se tam po manévru dostala přímo do cesty rogalistovi, který už nemohl zabránit srážce. Oba letci se řítili nekontrolovatelně dolů, rogalista ale stihl na poslední chvíli otevřít nouzový padák a dvojici tím zachránil, napsal australský server Perth Now.

BEZ KOMENTÁŘE: Paraglidistka a rogalista se po srážce ve vzduchu řítili střemhlav k zemi

 
Článek

Dvojice sice díky duchapřítomnému zásahu rogalisty přežila pád bez úhony, ale tím její utrpení ještě neskončilo. Oba adrenalinoví nadšenci, jejichž identita nebyla zveřejněna, zůstali viset zamotaní v korunách stromů. Záchranářům proto trvalo dvě hodiny, než je dostali dolů.

„Bylo to tam hustě zalesněné. Viseli asi 20 metrů nad zemí. Nic se jim nestalo, raněna byla asi jen jejich pýcha, řekl bych. Měli velké štěstí,“ popsal nehodu zasahující hasič Mark Gribble.

Záchranář Chris Ballingall uvedl, že dvojice byla po celou dobu klidná. „Během záchrany s námi mluvili. Pomáhali nám také ostatní paraglidisté a rogalisté. Bylo to obtížné, ale podařilo se to,“ řekl Australan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám