Hlavní obsah

Siao Wej: Dítě s ocáskem

Novinky, Jakub Kynčl

V Číně je možné asi skoro všechno. A vzhledem k široké populaci země, která aktuálně čítá více než 1,35 miliardy osob, je velký prostor pro nejrůznější podivnosti a anomálie. Sedmiměsíční chlapec z provincie Kuang-Tung má z kostrče nezvykle dlouhý výrůstek, který připomíná zvířecí ocas. A čím je chlapec starší, tím se „ocásek” zvětšuje.

Foto: Profimedia.cz

Siao Wej má na svém těle podivný výrůstek.

Článek

Byl to hrozivý šok, když jsem zjistila, že mému dítěti roste ocas, který se stále prodlužuje, popisovala matka čínským novinářům. A ačkoliv na začátku věřila, že by jejímu potomkovi měl pomoci jednoduchý chirurgický zákrok, teď už tak v klidu není.

Malý Siao Wej se narodil se zdravotní komplikací zvanou spina bifida, tedy vrozeným rozštěpem křížové kosti. Jeho matka Mum Čchen uvedla, že už jí lékaři oznámili, že operace nebude jednoduchá a oni musí dopředu zvážit veškeré možné následky.

Foto: Profimedia.cz

Siao Wej má pořádnou fyzickou abnormalitu.

„Délka se stále zvětšuje a výrůstek je už poměrně dlouhý. Pokud ho jen tak uřízneme, vyroste jednoduše znovu. Nejdříve budeme muset napravit nesrovnalost v jeho páteři, abychom zabránili dalšímu růstu,” uvedl chirurg Chuang Čchuan-pching.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám