Hlavní obsah

Turisté zažili jízdu hrůzy. To byste rozhodně na horské dráze nechtěli zažít

Novinky, Klára Fischleinová

Skupinka jedenácti turistů, kteří v pátek uvízli na horské dráze v čínském zábavním parku, si příště návštěvu podobných atrakcí pravděpodobně dobře rozmyslí. Vozík se s nimi totiž zasekl proklatě vysoko a záchrana trvala poměrně dlouho.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turisté čekali na čínské horské dráze na vysvobození hodnou chvíliVideo: Reuters

 
Článek

Zábavní park World Joyland, inspirovaný v Číně populárními videohrami, je jedním z turistických cílů čínské provincie Ťiang-su. Někteří se sem míří svézt na obří horské dráze zvané Skyloop. Právě na ní ve výšce 30 metrů nad zemí uvízlo v pátek v poledne 11 lidí.

Vozítko se skupinkou turistů se na horské dráze zaseklo ve svislé poloze. Čekat na vysvobození hlavou dolů by bylo horší, ale i tak byla asi s několika desítkami metrů pod zády každá minuta dlouhá. Záchranáři trpělivé a pořádně vystrašené turisty vyprošťovali přibližně dvě hodiny. Pak už si všichni mohli oddechnout s pevnou půdou pod nohama.

Technický stav atrakce se vyšetřuje. Vedení parku se ale brání tím, že horská dráha podstoupila všechny nezbytné bezpečnostní kontroly a certifikát s povolením k užívání platí ještě tři měsíce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám