Hlavní obsah

Rošťák roku by chtěl být fotbalistou

Právo, Miroslav Homola

Vychovatelé a stovky dětí si v sobotu odpoledne dali dostaveníčko v divadle v Mariánských Lázních, aby se zúčastnili prvního ročníku originální soutěže Rošťák roku. I když šlo o zábavné klání, hlavním cílem akce bylo především zapojit děti, které neměly tolik štěstí a vlastní rodiny neznají a veřejnosti ukázat, jak moc potřebují péči, pozornost a také peníze.

Rošťák roku 2013Video: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Neméně významným posláním akce je také výrazný charitativní účel. Z darů přítomných hostů dostali zástupci dětských domovů, škol a katolická charita celkem 65 tisíc korun. Všech devět soutěžících, kteří výborně bavili publikum, si navíc odneslo řadu hodnotných dárků.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Sympatie diváků a poroty si odnesla i kurážná rošťanda Veronika Matějná, kterou zpovídali moderátoři Miloš Skácel (vlevo) s Davidem Petříkem

„Cílem akce je ukázat na to, že život dětí má mnoho podob a že jsou zde i problémy, nad kterými nelze zavírat oči. Jde nám hlavně o to, aby se děti bavily, aby ztratily ostych a aby ukázaly, co všechno se už naučily a dokázaly se rovněž svěřit s tím, po čem touží. Není to profesionální šou v pravém slova smyslu, naším záměrem bylo nechat při tvorbě programu co největší volnost účinkujícím, které domovy samy do soutěže poslaly. A v neposlední řadě jde také o to poděkovat všem, kteří s těmito dětmi pracují. V každém z nás bylo kdysi kus rošťáka v tom nejlepším slova smyslu a tak je tomu i u těchto dětí. Proto jsme také soutěž takto pojmenovali,“ uvedl moderátor Miloš Skácel.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Nejstarší účastník patnáctiletý Nikolas Holoubek je velmi zdatný tanečník.

Pomyslnou zlatou medaili si odnesl za obrovského aplausu publika „domácí“ desetiletý Jakub Harčár z dětského domova v Mariánských Lázních. Druhou příčku obsadila Veronika Matějná z Frýdku-Místku a třetí byl nejstarší účastník patnáctiletý Nikolas Holoubek z Čeladné.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Největší radost měl vítěz Jakub Harčár, který mimo jiné dostal i obří kornout 12 kilogramů bonbónů. Na fotce Vlasta Korec (uprostřed)) a také starosta Prahy 11 Dalibor Mlejnský (vlevo) a ředitel komunikace ze Severočeských dolů Rudolf Kozák (vpravo).

Většina ze soutěžících kluků sní stejně jako Jakub o kariéře profesionálního fotbalisty. Další zájem o budoucí povolání mezi dětmi byl o policisty či tanečníky.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Muzikálový zpěvák Vlastík Korec to s dětským publikem umí.

V pořadu mimo dětí vystoupili i Tereza Kerndlová a Vlasta Korec a také kapela zpěváků a muzikantů, kteří se dali dohromady právě v dětském domově v Mariánských Lázních. A sklidili stejný aplaus, jako známí profesionálové.

Reklama

Výběr článků

Načítám