Hlavní obsah

Ohromná vodní smršť vyděsila celé město

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grand Isle

Obyvatelé amerického městečka Grand Isle, které leží na stejnojmenném ostrově nedaleko New Orleansu, jsou na vodní smrště celkem zvyklí. Ta, která se tam objevila ve středu odpoledne, ale všechny vystrašila. Podle tvrzení místních bylo totiž toto „vodní tornádo“ největším, jaké kdy viděli.

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatele Grand Isle vyděsila ohromná vodní smršť

 
Článek

Podle policie města Grand Isle velký sloupec vody vznikl spojením tří menších. Mrak, který se nad ním vznášel, měl šířku zhruba jednoho kilometru. Velikost tohoto meteorologického jevu všechny překvapila.

„Bylo to neuvěřitelné. Ten zvuk a to, jak se otáčel vítr, to byla podívaná. Takovou (smršť) jsem za svůj život ještě neviděl,“ řekl televizními kanálu WWL-TV policejní náčelník Euris Dubois.

„Myslel jsem, že přišel konec. Nic takového jsem ještě neviděl. Ta věc byla obrovská. Tak obrovská, že mnoho lidí popadlo fotoaparáty a kamery a začali si to natáčet,“ dodal pro televizní stanici svědek Kerry Brown.

Vodní sloupec se rozptýlil kolem půl čtvrté odpoledne, kdy přešel nad pevninu. Poškodil při tom jeden dům a shodil pár drátů elektrického vedení. K dalším škodám k úlevě místních obyvatel nedošlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám