Hlavní obsah

Mládež má novou šílenou zábavu. Nebezpečné olizování očních bulev

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi mládeží v různých zemích světa se rozmáhá nová praktika. Je jí olizování očních bulev, kterým si partneři vyjadřují náklonost. Odborníci ale upozorňují, že taková činnost je nebezpečná a může vést k vážným problémům se zrakem.

BEZ KOMENTÁŘE: Olizování očních bulev je novým trendem mezi mládeží

 
Článek

Videa, ve kterých lidé praktikují olizování očních bulev, se na internetu objevují už několik let. Britský deník The Guardian ale upozornil, že tato bizarnost se nedávno stala módní v Japonsku. Podle všeho za tím stojí videoklip hudební skupiny Born k písni Spiral Lie, jenž obsahuje detailní záběry olizování očí.

Japonská webová stránka Naver Matome uvedla, že tento trend se týká především studentů druhých stupňů základních škol a středních škol. Jedna učitelka vypověděla, že se běžně stává, že hned několik žáků má oko kvůli infekci zakryté klapkou.

Rozšířilo se do světa

Jak už tomu v internetové době bývá, olizování očí se rychle rozšířilo i do dalších zemí. Velkou odezvu zaznamenalo především v USA, kde ho zkouší mnoho zvědavých teenagerů. Redaktorka serveru Huffington Post Andy Campbellová se ho proto rozhodla také vyzkoušet, aby se se svými zkušenostmi mohla podělit s čtenáři.

„Je divné, když se něco dotýká vašeho oka a nebolí to. Byla jsem jen v pasivní pozici, sama jsem oko nikomu neolizovala. Nevidím v tom nic sexuálního, ale musíte s tím druhým být blízcí,“ řekla Campbellová.

Lékaři varují

Lékaři jsou tímto trendem zděšeni a doufají, že se nebude dál rozšiřovat. Olizování očí totiž může způsobit vážné problémy se zrakem.

„Nemůže to přinést nic dobrého. Hrbolky na jazyku můžou způsobit odřeniny rohovky. A pokud by si daná osoba nevypláchla pusu, mohla by do oka přenést například nějaké koření,“ uvedl pro Huffington Post oftalmolog David Granet.

Dále může podivná móda mládeže vést k zánětu spojivek a podle některých odborníků hrozí i slepota. Jak se ale zatím zdá, mládež se těmito varováními nezabývá a dál ohrožuje své zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám