Hlavní obsah

Mladík visel bez jištění na jedné ruce ze 75metrového jeřábu

Novinky, vps
Southampton

Angličan James Kingston se vyžívá v adrenalinových a kaskadérských kouscích. Mimo jiné má rád výšky a leze proto po různých konstrukcích a budovách. Na začátku června využil ojedinělé příležitosti a vyšplhal na stavební jeřáb ve svém domovském Southamptonu, kde si užíval výhledu ze 75metrové výšky. V jeden moment visel ve vzduchu zavěšený jen na jedné ruce.

BEZ KOMENTÁŘE: James Kingston šplhá na jeřáb v anglickém Southamptonu

 
Článek

Kingston se věnuje parkouru a pravidelně trénuje náročné akrobatické kousky. Dvacetiminutový výstup na jeřáb tak pro něj nebyl sebemenším problémem. Nejednalo se navíc o jeho první pokus, letos již vyšplhal na jeřáby v italském městě Jesolo nebo americkém Los Angeles.

Výstup v Southamptonu je ale ze všech zdaleka nejpůsobivější. Mladík se k němu odhodlal v brzkých ranních hodinách a nad městem tak zachytil východ slunce z neobvyklé perspektivy.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík již dříve vyšplhal na jeřáb v Los Angeles

„Jeřáb jsem si vybral kvůli jeho výšce. V mém městě máme tak vysoké stavby jen zřídka, nemohl jsem si tedy nechat ujít příležitost k pořízení úchvatných záběrů. Na vrcholu jsem zůstal asi hodinu. Užíval jsem si výhled, poskakoval jsem tam a všechno natáčel,“ řekl Kingston portálu MailOnline.

Zavěšení se z jeřábu jen za jednu ruku neplánoval, byla to spontánní myšlenka.

Parkour

Parkour je umění pohybu, jehož podstatou je překonávání překážek. Při této disciplíně francouzského původu jsou využívány přirozené pohyby jako běh, skákání a lezení. Pomocí nich se má člověk co nejefektivněji a nejrychleji dostat z místa na místo.

„Je to jedna z věcí, kterou prostě můžete udělat, když už jste tam nahoře. Bylo to dobrodružství. Nevylezl jsem tam, abych zemřel. Vylezl jsem tam, abych žil,“ uvedl anglický mladík.

Reklama

Výběr článků

Načítám