Hlavní obsah

Zloděje usvědčili díky otisku ucha

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyon

Poněkud kuriózním způsobem byl usvědčen ze série krádeží ve francouzském městě Lyon 26letý muž z Gruzie. Na místech činu zanechával otisk ucha.

Foto: Profimedia.cz

Mladý muž vykrádal zejména studentské ubytovny.

Článek

Francouzští policisté chytili mladého muže při činu už v únoru, informoval policejní zdroj. Teprve následovné vyšetřování ale ukázalo, že muži zákona mají tu čest se sériovým lupičem první kategorie, Gruzínec je podle všeho zodpovědný až za 80 vykradených domácností. Na mnoha místech činu se totiž podařilo nalézt totožný otisk ucha, který se s tím mladíkovým shodoval.

Zloděj si pro své řádění vybíral zejména studentské ubytovny. Často přitisknul ucho na dveře, aby tak zjistil, zda je někdo uvnitř. Nebyl si však vědom toho, že otisk ucha je stejně unikátní jako otisk prstu.

Policie uvedla, že vykrádání domů je aktuálně jedním z největších problémů ve městě. Denně je v Lyonu vykradeno průměrně 19 obydlí. Gangy prý většinou pocházejí ze zemí východní Evropy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám