Hlavní obsah

Léčebné kameny vás ochrání před nemocí i negativními lidmi, říká čarodějka

Novinky, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zázračná síla kamenů je stará jako lidstvo samo. Od počátku civilizace jsou kameny používány jako šperky, amulety nebo talismany, které chránily před zlými duchy nebo očarováním. Ale považují se i za léčivé pomocníky. Podle čarodějky Hydys, která s léčivými kameny pracuje, by měl mít každý člověk svůj vlastní kámen. „Kousek křišťálu vám může navrátit radost do života,“ říká.

Kousek křišťálu vám může navrátit radost do života, říká čarodějkaVideo: Novinky

 
Článek

S léčivými kameny Hydys pracuje více než pět let. Už od dětství si hrála s křišťálovými kyvadly, které pro ni byly něčím magickým. Dnes je využívá jako pomůcku při vnímání energií.

“Magicky vnímám intuicí sílu kamínku. Někdy je pro mě kamínek prázdný, ale pro druhého může znamenat sílu a může mu pomoci. Záleží na každém z nás, každý jsme jiný.”

Hydys bere do ruky křišťálové kyvadélko a postupně obchází desítky kamenů, které jsou součástí expozice na výstavě minerálů v Ruzyni. Snaží se nalézt kámen, který by obohatil svou energií i mě.

„Tento symbolizuje lásku. U dalšího necítím nic, ten se k vám nehodí. Tento by vám pomohl v otevřenosti a v práci se slovy,“ podává mi modrý Lazurit ve tvaru vajíčka.

S léčivou silou drahých kamenů pracovali starověcí Sumerové, Indové a Číňani. Už tehdy drahé kameny využívali při harmonizaci energetických center lidského těla takzvaných čaker.

„Kameny se používají na určité emoční problémy i na nemoci. Nenahrazují lékařskou péči, ale v léčbě mohou pomoci. Když je k tomu člověk otevřený, je to kolikrát jediná šance, aby se vrátil zpět do rovnováhy. Ochrání vás před negativními energiemi lidí.“

Kámen si nás najde

Člověk by měl vybírat kámen intuitivně. Nebojte se vsadit na ten, který vás na první pohled zaujme. Už v dávných dobách upoutávaly lidi kameny především kvůli barvě a tvaru. Daleko větší síla se přisuzuje surovému neopracovanému kameni, než těm krásně tvarovaným.

„Je to tím, že na ně sahalo méně rukou. Záleží také na tom, čím si kámen prošel, jaký člověk s ním pracoval a jakou energii do něj vložil. I opracovaný kámen se ale dá zbavit energie pomocí vyčištění, abychom jejich sílu mohli opět co nejvíce využít.“

Při výběru nejlépe funguje, když vezmete kámen do ruky, promnete ho a necháte působit energii. Kámen by měl ze sebe něco vyzařovat. Vybírat můžete i podle znamení zvěrokruhu. Každý kámen se hodí na něco jiného.

„Například křišťál je energetický kámen, používá se na zvýšení imunity. Po zimě, když jsme unavení a vyčerpaní, tak nás tento kámen nabije. Ametyst uklidňuje, používá se při meditacích. Vyčistí kolem vás všechny negativní energie,“ vysvětluje čarodějnická nástupkyně Hydys, dcera Maya.

Každý kámen vyžaduje svou péči. Správná očista léčivého kamene a jeho správná aktivace mají zásadní vliv na jeho účinnost. Proto by měly být léčivé kameny pravidelně očišťovány a nabíjeny.

„Kamínek se nejlépe nabíjí při úplňku, kdy nabije novou energii. Lze například opláchnout vodou a vystavit polarizovanému světlu úplňku. Dále můžeme nabíjet nebo očišťovat ohněm. Můžu vzít také kamínek a vrátit ho přírodě, to znamená, že si uděláme na zahradě jamku, položím ho tam na pár dní a on nabere sílu země,“ radí Hydys.

Kameny ve tvaru pyramid, koulí, masážních hůlek a další dekorační předměty a vzácné minerály naleznete v prostorách bývalého Kubrova statku v pražské Ruzyni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám