Hlavní obsah

V USA přišla na svět zdravá paterčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salt Lake City

Pět dětí porodila v americkém Salt Lake City ve státě Utah Guillermina Garciová, Američanka původem z Mexika. Paterčata, která přišla na svět v neděli, se podle lékařů těší dobrému zdraví a jejich stav nevzbuzuje žádné obavy. Porod proběhl císařským řezem ve 32. týdnu těhotenství, tedy asi o sedm týdnů dříve, než je obvyklé.

Foto: Rick Bowmer, ČTK/AP

Guillermina Garciová s manželem Fernandem a jednou z ošetřujících lékařek na tiskové konferenci

Článek

Američtí manželé si pomohli lékem na podporu plodnosti, který zvyšuje pravděpodobnost vícečetného těhotenství. O tom, že čekají paterčata, se dozvěděli brzy, měli tak čas se na všechno připravit.

Podle mluvčí univerzitní nemocnice v Salt Lake City váží každé z dětí kolem 1,3 kilogramu. Chlapci dostali jména Fernando a Jordan, holčičky Esmeralda, Fatima a Marissa.

„Cítíme se jako ve snu. Je úžasné, že jich máme pět,“ řekla šťastná maminka na úterní tiskové konferenci.

Foto: ČTK/AP

Jedno z paterčat na fotografii, kterou zveřejnila nemocnice v Salt Lake City

Ve Spojených státech se podle agentury AP ročně narodí do deseti paterčat. V současné době v USA žije například 37 dětí, která se v roce 2010 narodila při pěti a vícenásobných porodech.

Na svá první paterčata čeká nyní i Česká republika. Tento týden se mají narodit třiadvacetileté Alexandře Kiňové z Milovic. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám