Hlavní obsah

Realitka nabízela dům zájemcům, uvnitř přitom ležel mrtvý nájemník

Novinky, vps
Rainham

Otřesný případ neúcty k mrtvým předvedla britská realitní a bytová společnost Orbit Housing. Ihned poté, co byli zaměstnanci společnosti informováni o smrti nájemníka jednoho ze svých domů, nemovitost vystavili na webových stránkách jako volnou. Zájemci se pak procházeli po zahradě a nahlíželi dovnitř, zatímco mrtvý nájemník stále ležel uvnitř, napsal britský list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Dům, který společnost nabídla jen pár hodin po smrti nájemníka George Murtona

Článek

George Murton (88) zemřel 19. dubna přirozenou smrtí v domku v anglickém městě Rainham. Jeho dcera Linda Prestonová krátce po jeho skonání úmrtí ze slušnosti nahlásila společnosti Orbit Housing, která dům spravuje. Netušila ovšem, že nemovitost se o pár hodin později objeví na webu společnosti jako volná k pronájmu.

Jak vyšlo najevo v tomto týdnu, u domu se objevilo několik zájemců o nemovitost. Procházeli se po zahradě, nahlíželi dovnitř okny a otvorem na poštu. Nebožtík přitom stále ležel uvnitř. Jeho rodina se ho totiž rozhodla nepřevážet před pohřbem pryč z domu, ve kterém žil 18 let.

Chování společnosti zanechalo pozůstalé v šoku. Bylo to podle nich narušení jejich soukromí.

„Netušili jsme, že dům se objeví na trhu během pár hodin. Kdybychom věděli, že se u domu budou objevovat cizí lidé, zaplatili bychom nájem na dalších několik týdnů. Bylo to nechutné, lidé nám klepali na dveře a dědeček přitom ležel uvnitř,“ řekla nebožtíkova vnučka Clare Marlowová.

Společnost se omluvila

V reakci na mediální poprask vydala společnost Orbit Housing v pátek prohlášení.

„Když se nějaká nemovitost uvolní, snažíme se ji co nejdříve nabídnout lidem, kteří shání bydlení. Naše inzeráty neuvádějí přesnou adresu, ale někdy se stává, že zájemci navštíví lokalitu a hledají volné nemovitosti,“ vysvětloval situaci zástupce společnosti Stephen Hanley.

„V tomto případě jsme nemovitost vystavili na web a ten samý den jsme byli upozorněni na to, že rodina drží smutek. Jakmile jsme se to dozvěděli, pozůstalé jsme kontaktovali a nabídli jsme jim naší omluvu. Velmi se omlouváme za vzniklé nepříjemnosti,“ dodal Hanley.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám