Hlavní obsah

500 metrů závratě: unikátní pohled na instalaci špičky newyorské dominanty

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Stavbaři v týdnu zveřejnili video, které ukazuje vyzvednutí poslední části stožárové konstrukce nové budovy světového obchodního centra (One World Trade Center - OWTC) v New Yorku. Kamera byla umístěna na spodní části špičky a zachytila tak dech beroucí záběry na Manhattan z výšky více než 500 metrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Unikátní záběry z vyzvednutí špičky věže One World Trade CenterVideo: Reuters

 
Článek

Poslední část 124 metrů vysokého stožáru vyzvedly jeřáby ze střechy obchodního centra. Na tu byla špička vytažena už na začátku května, ale stavbaři museli čekat na ideální povětrnostní podmínky, k instalaci proto došlo až minulý pátek.

Upevnění špičky proběhlo bez problémů a budova OWTC se tak stala s 541 metry nejvyšším mrakodrapem na západní polokouli. V imperiálních jednotkách je výška centra 1776 stop, což odkazuje na vyhlášení nezávislosti Spojených států na Británii právě v roce 1776.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Unikátní časosběr ukazuje stavbu věže nového Světového obchodního centraVideo: Reuters

Věž OWTC je jedním ze čtyř plánovaných mrakodrapů, které mají stát na místě zřícených budov Světového obchodního centra. Přesné datum otevření mrakodrapu zatím není známo, ale počítá se s ním během příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám