Hlavní obsah

Dubajské policii lamborghini nestačí, pro své policistky pořídila ještě ferrari

– Dubaj

Policii v Dubaji nestačilo rozšíření počtu hlídkových vozidel o luxusní lamborghini. Pořídila si k němu i čtyřmístné Ferrari FF, ve kterém by měla jezdit hlídka složená výhradně z policistek. Už tak zvýrazněnou "image luxusu a prosperity" tohoto emirátu by tyto vozy měly ještě posílit, informovala agentura AFP.

BEZ KOMENTÁŘE: Dubajské policii lamborghini nestačí, pořídila si ještě ferrari

 
Článek

Před dvěma týdny představila dubajská policie Lamborghini Aventador s maximální rychlostí 350 km/h. Zástupci policie uvedli, že tento vůz za asi 9 miliónů korun bude nasazován především do turisticky atraktivních oblastí, aby bylo vidět, jak má Dubaj vysokou úroveň. [celá zpráva]

Ferrari, které je stejně jako lamborghini vyvedeno v zelenobílých policejních barvách, bylo pořízeno za stejným účelem. Tento vůz se vzpínajícím se koněm ve znaku má výkon 660 koní a je schopen vyvinout rychlost až 335 kilometrů za hodinu.

Dubajská policie se v oblasti luxusních aut rozhodla podle všeho dodržovat rovnost mezi pohlavími. Jestliže lamborghini bude používat mužská posádka, ve ferrari budou jezdit policistky.

BEZ KOMENTÁŘE: Do vozového parku dubajské policie patří i BMW a další luxusní vozy

Luxusní italské vozy slouží především k vylepšení image tohoto emirátu, přitom i na běžnou policejní práci jsou nasazovány automobily, které by jinde byly chloubou policejní flotily. Patří mezi ně Dodge Charger, BMW M5 nebo Chevrolet Camaro.

Nákup těchto vozidel úřady představují i jako znamení ekonomického ozdravení Dubaje, který zažil koncem roku 2008 hospodářskou krizi vyvolanou prudkým poklesem na realitním trhu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám