Hlavní obsah

Chlapci našli tlející tlapu neznámého tvora, prý patří yettimu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lakeville

Poprask vzbudili dva chlapci z městečka Lakeville v americkém státě Massachusetts, kteří našli v tamních lesích končetinu neznámého tvora. Lékaři na základě předběžného vyšetření určili, že nepatřila člověku. Toho se chytli příznivci yettiho, kteří tvrdí, že se jedná o jeho tlapu. Informoval o tom Daily Mail.

Foto: Lakeville Police Department

Tlapa, kterou nalezli chlapci u městečka Lakeville.

Článek

Děti ostatky objevily už 29. března, ale policie, které chlapci tlapu předali, zveřejnila detaily k případu až na konci minulého týdne.

Podle massachusettského deníku Patriot Ledger převzal končetinu od chlapců policista Steven Leanues. Policejní náčelník Frank Alvilhiera ji poté poslal lékaři, který určil, že není lidského původu. Na výsledky dalších vyšetření a testů se stále čeká. Nebyla uvedena ani přesná velikost neúplné končetiny.

BEZ KOMENTÁŘE: Zřejmě nejslavnější záběry údajného yettiho z Kalifornie z roku 1967

Začalo se spekulovat, jakému zvířeti by mohla patřit. Často uváděným byl medvěd, ale síla legendy se projevila a už se nemluví o ničem jiném, než že patří yettimu (v USA nazývaný jako Bigfoot).

„Bude to chvíli trvat, než dostaneme oficiální výsledky (testů),“ řekl Alvilhiera.

BEZ KOMENTÁŘE: Natočil jedenáctiletý školák opravdu yettiho?

Před časem vyvolalo velký ohlas video natočené 11letým chlapcem, který poblíž sibiřského města Leninsk-Kuzněck v regionu Kemerovo natočil podle mnohých nejkvalitnější záběry yettiho v historii. [celá zpráva]

Právě Kemerevo byl v roce 2011 cílem vědců, kteří se tam sjeli v rámci mezinárodní expedice, jejímž cílem bylo nalezení důkazů o existenci mytického hominida. Sice předložili několik stop a důkazů, ale po čase vše vyšumělo do ztracena. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám