Hlavní obsah

Zběsilý Korejec vydal nový klip. Gangnam Style ožívá

Novinky, vps
Soul

Korejský rapper Psy, který se stal hudební senzací loňského roku, zveřejnil videoklip ke svému novému singlu Gentleman. Zatímco hudební kvality musí každý zhodnotit sám, čísla hovoří jasně. Za dva dny po uvedení na internetu vidělo klip přes 50 miliónů lidí a vypadá to, že extravagantní interpret naváže na své loňské úspěchy.

Psy: Gentleman

 
Článek

Klip ke Korejcově nejznámější písni Gangnam Style dosud drží rekord v počtu zhlédnutí, vidělo ho více než 1,5 miliardy lidí. Pokud tento výkon může někdo překonat, je to právě Psy. Zda se mu to podaří, je otázkou času, ale podle rychlosti, jakou u klipu Gentleman přibývají zhlédnutí, k tomu má dobře našlápnuto.

Psy přiznal, že tento nečekaný úspěch ho společně s rychle získanou slávou dostal pod velký tlak. S uvedením nové písně si proto dával načas, snažil se ale zůstat věrný sobě a svým kořenům.

Psy představil svůj nový hit na koncertě v Soulu

Nahrávka Gentleman se objevila v internetových hudebních obchodech v pátek a okamžitě se začala šířit jako lavina. V sobotu ji Psy uvedl na koncertě v Soulu, kde představil i novou choreografii k této písni. Postaral se o ni stejný choreograf jako v případě hitu Gangnam Style, vychází se v ní z tradičních korejských kroků a nechybí samozřejmě výrazné kroucení boky.

Nová píseň se sice jmenuje Gentleman, ale Psy se tak v klipu rozhodně nechová. Malým dětem vezme míč, jedné ženě zrychlí běžecký pás tak, že z něj spadne, a jiné zase při sedání odstrčí židli.

Psy a jeho Gangnam Style

V klipu se objevují i známé tváře z Gangnam Style. Jsou jimi Psyův „úhlavní nepřítel“ ve žlutém obleku, komik Ju Če-suk, a tanečník z výtahu No Hong-čul. Samozřejmě nechybějí ani výrazné a barevné kostýmy a rapperovy typické sluneční brýle.

Anketa

Líbí se vám píseň Gentleman více než Gangnam Style?
Ano
13,8 %
Ne
81,9 %
Nevím
4,3 %
Celkem hlasovalo 16287 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám