Hlavní obsah

Gorilího samce zahnal na útěk pár hus

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wichita

To, že by dvě husy dokázaly vyplašit obří gorilu, by asi nikdo nečekal. V zoologické zahradě v kansaském městě Wichita však gorilí samec prchal před dvojicí ptáků hned několikrát.

Přirozená autorita gorilího samce na nebojácné husy ani trochu nezabrala

 
Článek

K rozčilení gorilího samce Barneyho se pár drzých hus rozhodl hnízdit v jeho venkovním výběhu. Když se je pokoušel vystrnadit, zjistil, že pouze svou velikostí si u nich respekt nezíská. Opakovaně se pokusil sebrat odvahu a ukázat husám, kdo je ve výběhu doma. Nepovedlo se, a tak se Barney posléze vzdal a vydal se ke svému vnitřnímu obydlí.

Celá komická scénka se odehrála v Sedgwick County ZOO v největším kansaském městě Wichita. Tato zoologická zahrada je rozdělena na části reprezentující asijský světadíl, Afriku, Austrálii, Severní i Jižní Ameriku.

Barney se narodil 12. října v kalifornském San Francisku. Letos oslaví dvacáté narozeniny. Koncem května to bude přesně devět let, kdy se přestěhoval do wichitské zoologické zahrady.

Vychovatelé popisují Barneyho jako zvídavého a tichého zvířecího výtržníka. Zvědavost je pravděpodobně jednou z přirozených gorilích vlastností. Loni v září gorily ze ZOO v Calgary v kanadské provincii Alberta velmi zaujala housenka plazící se po mříži jejich výběhu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám