Hlavní obsah

Pasažér se průvodčímu prokázal řidičákem Vladimira Putina

– Mnichov

Falešného Vladimira Putina odhalila ve vlaku ze Salcburku do Mnichova rutinní kontrola jízdenek v Bavorsku. Cestující Lucas Baier se prokázal falešným řidičským průkazem právě na jméno ruského prezidenta. Jeho podoba s hlavou ruské federace mu nepomohla – skončil na policii, od níž však nakonec odešel s pouhým varováním, napsal server Daily Telegraph.

Foto: Reuters

Falešný řidičský průkaz na jméno ruského prezidenta Vladimira Putina, který odhalila německá policie.

Článek

Sedmadvacetiletý rusky hovořící mladý muž bez uzardění průvodčímu tvrdil, že je Putin, a prokazoval se řidičákem s prezidentovým jménem a podobenkou, údajně vydaným v Lotyšsku. Kromě jména ale dokument neobsahoval žádné doplňující údaje, jen samé nuly.

Doklad byl Baierovi na místě zabaven a policie si dokonce vyžádala stanovisko lotyšských úřadů, které potvrdily, že žádný takový dokument Vladimiru Putinovi nevystavily.

Baier přiznal, že řidičák zakoupil v Rusku na trhu z legrace kvůli svým přátelům, kteří ho upozorňovali na to, že je ruskému prezidentovi podobný.

Bavorští policisté k němu nakonec byli benevolentní a Baierovi udělili jen varování, aby příště už falešný doklad nepoužíval.

Reklama

Výběr článků

Načítám