Hlavní obsah

Vzácné Lamborghini za 20 miliónů shořelo během pár minut

Novinky, Vojtěch Pospíšil
Londýn

Smutný pohled pro všechny milovníky aut se naskytl v sobotu v Londýně, kde shořel vůz Lamborghini Miura SV z roku 1971. Příčina požáru není známa, ale tento model, který se dnes draží za částky kolem 20 miliónů korun, je náhlými vzplanutími pověstný. Informoval o tom Daily Mail.

BEZ KOMENTÁŘE: Vzácné Lamborghini za 20 miliónů korun shořelo během pár minut

 
Článek

Krásně zachovalé žluté Lamborghini vzplanulo znenadání v londýnské čtvrti Acton. Zatímco majitel bezmocně přihlížel zkáze svého vozu, policie kvůli bezpečnosti zablokovala dopravu. Hasiči se na místě objevili v okamžiku, kdy už požár značně pokročil.

I přesto, že z vozu zbyl jen ohořelý vrak, odborník na klasická auta James Cottingham pro Daily Mail uvedl, že oprava je možná. „Lamborghini Miura se dá opravit vždy. Bude potřebovat kompletní opravu, ale na silnici se zase může objevit. Je to připomínka toho, že pokud vlastníte takové auto, měli byste v něm vozit hasicí přístroj,“ uvedl Cottingham.

Foto: Profimedia.cz

Lamborghini Miura SV

Vůz Lamborghini Miura se začal vyrábět v roce 1966 a je označován jako první skutečný superautomobil. Kromě na tu dobu úchvatného výkonu 350 koní a maximální rychlosti 275 km/h poutal pozornost i svým designem. Typickým se pro něj staly především tzv. oční řasy kolem předních světlometů.

Model SV s vylepšeným výkonem 385 koní byl uveden v roce 1971. Jeho produkce trvala pouze jeden rok a jednalo se o poslední vůz z řady Miura. Vyrobeno bylo 150 kusů a zajímavé je, že tento model neměl řasy okolo předních světlometů.

Reklama

Výběr článků

Načítám