Hlavní obsah

Čtyřikrát ho zasáhl blesk. Raději se nechal zahrabat do země

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cereté

Dvacetiletý Kolumbijec Alexander Mandón si musí připadat jako hromosvod. Za posledních sedm měsíců do něj totiž čtyřikrát uhodil blesk. Už z toho byl tak zoufalý, že přistoupil na radu léčitele ze svého rodného městečka Cereté a nechal se zahrabat do země. Půda má totiž podle léčitele z jeho těla absorbovat všechny nepatřičné elektrické náboje, jak informoval deník Huffington Post.

Čtyřikrát ho zasáhl blesk, tak se nechal zahrabat do země

 
Článek

Do Mandóna uhodil blesk třikrát během působení v armádě. Jeho velitel nechtěl riskovat, že se mu při případném dalším zásahu něco stane nebo ohrozí někoho jiného a mladého Kolumbijce propustil ze služby.

Mandón se vrátil zpět do Cereté, kde moc často neprší. Všichni si proto mysleli, že je v bezpečí. Netrvalo to ovšem dlouho a do nešťastníka uhodil blesk i počtvrté. Tentokrát už nevyvázl bez zranění, po zásahu měl problémy s chůzí.

S vědomím, že po další nehodě by se mu mohlo stát ještě něco horšího, vyhledal mladík místního léčitele. Ten mu poradil poněkud netradiční metodu – zahrabání do země. Půda by totiž měla z Mandónova těla vstřebat elektrické náboje, které přitahují blesky.

Kolumbijec na tuto radu přistoupil a opravdu se nechal zahrabat, ale jen na pár hodin. Ukázalo se totiž, že došlo k nedorozumění a do země byl uložen ve špatné poloze. Musel tedy být znova vyhrabán a "pohřben" znova, tentokrát už správně. Zda tato nestandardní metoda zabrala, se ukáže až časem, ale Mandón uvedl, že v zemi chce zůstat tak dlouho, jak bude moct.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám