Hlavní obsah

Policista vybržďoval na dálnici řidiče, po nehodě rezignoval

Novinky, vps
North Charleston

Americký policista Craig Culpepper rezignoval poté, co riskantním manévrem způsobil nehodu na dálnici v Jižní Karolíně. Služebním vozem blokoval levý jízdní pruh a následně vybržďoval řidiče Chada Waltona takovým způsobem, až do něj Walton narazil. Informoval o tom televizní kanál WWAY 3.

BEZ KOMENTÁŘE: Policista vybrzdil na dálnici řidiče, ten do něj naboural

 
Článek

Ještě před samotným vybržďováním měl Walton s policistou jiný problém. Culpepper totiž jel v levém pruhu 80 kilometrovou rychlostí a blokoval motoristy, kteří chtěli jet maximální povolenou rychlostí, tedy 96 km/h.

„Brzdil provoz, tak jsem na něj blikl dálkovými světly. V jeho zpětném zrcátku bylo vidět, jak na mě něco křičí,“ uvedl Walton, který si poté začal celou situaci natáčet, aby měl v ruce důkaz.

Waltonovi po chvíli došla trpělivost a policistu i auto v prostředním pruhu předjel zprava, což je na amerických dálnicích ve většině případů povoleno. Poté se zařadil zpět do levého pruhu a pokračoval v jízdě. Culpepper ovšem zrychlil, Waltona předjel a začal před ním náhle brzdit. Překvapený řidič nestihl včas zareagovat a lehce do policejního vozu narazil. Policista po srážce nezastavil a jel dál.

Mohl zůstat, ale místo toho rezignoval

Šokovaný Walton zavolal na tísňovou linku a vše nahlásil, video navíc zveřejnil na internetu. Záběry se dostaly i k šerifovi Edu Brownovi z okresu Onslow v Severní Karolíně, kde Culpepper slouží. Šerif poté v tiskovém prohlášení uvedl, že jeho podřízený se po konfrontaci s důkazy rozhodl rezignovat.

Culpepper, který se v době incidentu vracel ze školení, řekl, že mu sice bylo nabídnuto přeřazení na nižší pozici, ale on se rozhodl od policie odejít.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám